Girlie (glass)

Ingen har väl missat att GB har lanserat glassen Girlie. Det har varit skriverier i tidningar och organisationen Sveriges konsumenter har "rasat", som det brukar heta i media.
För ett tag sedan kom glassen Nogger Black som beskylldes för att vara rasistisk. Det var en väldigt fånig debatt som minst sagt spårade ur. Nu kommer Girlie och nu är en ny glassdebatt igång. Denna gång tycker jag nog att det är befogat. En rosa glass, formad som ett hjärta och en pinne fylld med glittersmink. Jisses!
GB säger själva att glassen signalerar "sommarkänsla", "stjärnstatus" och "discokänsla". Yeah right. Jag och min vän Pablo köpte var sin Girlie och började smaska i oss. Det rosa överdraget smakade surt. Inte gott alls, och innanför överdraget var det hallonglass som inte smakade någonting. En äcklig glass, faktiskt.
Sen var det det där med pinnen. Den var fylld med glitter. Rena pesten. Hade man väl öppnat den var det glitter överallt. Det gick inte bort. Nä, den här glassen rekomenderas inte.

När nyhetsbyrån TT frågade Christoffer Schreil, marknadschef för GB, om han tror att många pojkar kommer att köpa glassen svarar han:
-Det hoppas jag, att det är både killar och tjejer som köper den. Absolut.
Det kan han ju drömma om, att killar skulle köpa den glassen! De enda killar som köpt glassen Girlie är jag och min vän Pablo, för att testa skiten. Men vi gillar den inte.
Nä, jag har nog inte en enda positiv sak att säga om den här skitglassen.


RSS 2.0
hits