Göta Kanal 2

Jag inviger Hejs Magazine med en recension av en riktig storfilm. Jag säger storfilm eftersom det är en uppföljare på en riktig klassiker och bugeten låg på 33 miljoner kronor. Maffigt värre.

Göta Kanal 2Jag startar DVD-spelaren och mina förväntningar är låga. Filmen har blivit rejält sågad av pressen, samtidigt som pressen skriver att den gillades av biopubliken. Detta uttalande, som brukar användas om väldigt många filmer, baseras på hur många som ser filmen på bio. Dock anser jag att ett sådant påstående inte håller. Efter tio dagar hade 400.000 personer sett filmen och den gick ihop ekonomiskt, men det behöver verkligen inte betyda att alla dessa 400.000 personer tyckte att filmen var bra!
Det är fullt möjligt att samtliga 400.000 tyckte att det var den värsta film de sett, och inte hann varna sina bekanta i tid förrän de också sett skiten.

Anyway...
Filmen började helt OK. Skämten höll och jag tänkte att det här var inte en så dålig film iallafall. Min vän Kave Foladi dyker upp som fotogaf i några få av filmens inledande minuter, klart pluspoäng för filmen. Sen kommer en del roliga poänger. Peter Haber har en liten, liten roll som grävmaskinsmaskinist. Den gör han riktigt bra. Pia Johansson som brukar göra bort sig i Parlamentet är faktiskt riktigt rolig. Ett tag iallafall.

Lena Endre spelar TV-producent (eller nått sånt) och säger att hon kommer från "Trix television". Jag får dåliga vibbar direkt. Strix television har varit inblandade i många TV-produktioner, och "Trix television" känns som en väldigt, väldigt dålig ordvits.
Sen går det bara utför.
Handlingen blir sämre och sämre. Folk ramlar och snubblar. Och snubblar igen. Och välter ett bord. Och ramlar ner i gropar. Och ramlar i vattnet. Och ramlar i vattnet igen. Och snubblar igen. Och välter ett bord till. Alla blir kära i varandra, men det är inga triangeldramor. Den enda "kärlekskonflikten" i den här filmen är att en av italienarna i båten "Fortuna" blir kär i Petra (Eva Röse) i motståndarbåten Lena II, men Petra visar inte några tecken på att hans kärlek blir besvarad. Inte ett dugg spännande. Hur den kärlekshistorien slutar kan man ju räkna ut med urinblåsan.

Sen följer en mängd scener med stopp vid diverse slussar, och vid varje sluss jobbar slussvakter som är riktigt bonniga och alla slussvakter, snabbköpskassörskor och annat löst folk pratar med dåliga försök till "roliga" dialekter. Suck.
Sen kommer Pia Johansson igen och ramlar i ännu en grop. Dubbelsuck.

En annan bekant blev faktiskt erbjuden en roll i filmen, men han tackade nej eftersom han kände på sig att det inte skulle bli en bra film. Det var nog klokt gjort. Dock var det en lång rad kända svenska skådespelare som tackade ja. Det dyker upp kända ansikten lite här och var även i väldigt små roller. Även Regina Lund dyker upp som två tvillingar som bor i en liten stuga, pratar med fånig låtsasdialekt och gillar att fiska. Regina Lunds scen är väldigt kort och väldigt meningslös. Antagligen har hon skrivit den scenen själv.

Nä. Den här filmen är inte bra. Jag led hela sista halvan, och det blev bara värre och värre. Filmen var dessutom löjligt förutsägbar, förutom på en punkt: När man trodde att det inte kunde bli töntigare, så blev det töntigare ändå. Nä. Det här var inte bra. Inte alls.

Som källa till alla coola siffror har jag Wikipedia.

Albin Olsson

Kommentarer
Postat av: Maria

hur kan du säga så om Regina?

2007-maj-29 @ 22:45
URL: http://www.reginalund.com
Postat av: Shnakri

ey... man ska inte använda wikipedia som källa, utan källorna wikipedia hänvisar till! det lärde jag mig i skolan=)

2007-aug-31 @ 13:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL för detta inlägg:
http://app.blogg.se/trackback/ping/5432873
RSS 2.0
hits